Kam se vydáte na dětský karneval?

JIŽNÍ ČECHY – Ať už bude probíhat rej masek na sněhu, či na suchu, vaše děti se na karnevalu nudit nebudou. Stačí si jen vybrat, v kterém z jihočeských měst zábavné odpoledne plné her a zábavy prožijete .

Komunitní centrum Vodňany v obci Hvožďany pořádá dětský karneval už 16. února v 15. hodin a další obcí na Strakonicku, která si nenechá ujít tradiční maškarní bál pro děti, jsou Sedlice. Do místní sokolovny se vydejte 19. března ve 14 hodin.

Na Českokrumlovsku si můžete vybrat ze čtyř maškarních karnevalů. V sále Hotelu Šumava ve Vyšším Brodě propukne Maškarní bál pro děti 20. února ve 14 hodin. Fantazii se meze nekladou, takže tu rádi uvidí nejen princezny, ale i příšery, či různá zvířátka. Ve stejný den v 15.30 hodin budou mít sraz princezny, rytíři, víly i kovbojové také v Kulturním domě v Kaplici. O pár dní později vás bude čekat Karneval s lišákem Foxem ve Skiareálu Lipno. Využijte toho, že masky mají na sněhu možnost vyniknout a k tomu se můžete zapojit i do soutěže o tu nejpodařenější a nejvtipnější! Hromadný start masek proběhne 26. února ve 12.45 hodin ze sjezdovky Jezerní, ale zabavit se malováním masek, či přímo malováním na obličej a různými hrami můžete už od 11. hodin. Nebo můžete počkat do 5. března a ve 14. hodin dorazit na karneval do Penzionu Stará Škola ve Frymburku.

Ve stejný den i čas se konají dva karnevaly na Jindřichohradecku. Jedná se o sobotu 19. února ve 14 hodin, kdy se budou děti bavit jak v sále Hospody na rynku v Dírné, tak i v hotelu Jelen v Nové Včelnici.

Na Prachaticku vás zábavné odpoledne plné hudby, tance, soutěží, zábavy i bohaté tomboly čeká 5. března ve 14 hodin v Kulturním domě v Husinci a ve stejný den, ovšem od 14.30 hodin, v hostinci Pod Kostelem v Bohumilicích. Tančit a soutěžit se bude i v sobotu 12. března ve 14.30 hodin, kdy to masky rozjedou v Setěchovicích, části obce Zálezly.