Půjčil si drahé nářadí na cizí občanku. Poznáváte ho?

PRAHA – Na kradenou občanku si vypůjčil neznámý muž stavební nářadí na dohodnutou dobu. Ta již vypršela a vypůjčitel dosud věci za sto padesát tisíc korun nevrátil. O události informoval tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Nářadí si vypůjčil neznámý muž ve stavební společnosti v Jeremiášově ulici již počátkem listopadu uplynulého roku. Po vypršení zápůjční doby se ani neozval. Majitel společnosti tak zavolal na policii a škodu nahlásil. Dle šetření kriminalistů se ukázalo, že muž při podpisu smlouvy předložil odcizený občanský průkaz a je tak velmi pravděpodobné, že půjčené věci ani vracet nechtěl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Majitel tak postrádá bourací kladivo, několik sekáčů a dva transportní vozíky, vše za bezmála sto padesát tisíc korun,“ upřesnil mluvčí. Pražští policisté pátrají nejen po muži, který smlouvu uzavřel, ale také po jeho parťákovi, který mu pomohl stavební nářadí naložit do auta. Společně pak odjeli neznámo kam. „Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158,“ vyzval Rybanský s tím, že případ je prověřován pro trestné činy podvod a poškození cizích práv.