Blokáda na dálnici D2 pokračuje. U přechodu na Brodské vznikají kolony

BŘECLAV, HODONÍN – I ve čtvrtek od 8 hodin je dálnice D2 na slovenské straně opět blokována. Nárazově se tak vytváří kolona nákladních vozidel, ve středu měla přes 4 kilometry.

Nákladní auta na dálnici D2 stojí v odstavném i v pravém jízdním pruhu. Osobní vozy kolonou projedou bez většího zdržení. Většina řidičů se pak za pomoci slovenských policistů otáčí zpět a směřují na volný přechod Hodonín – Holíč. Na bezpečný provoz v místě dohlíží i několik českých policejních hlídek. Unie autodopravců Slovenska po částečné blokádě dálničního hraničního přechodu Slovenska s Českou republikou  Brodské – Břeclav svou protestní akci rozšíří na čtyři další přechody i s Maďarskem a Polskem. Připravují i blokádu přechodu Starý Hrozenkov – Drietoma. Unie ve středu oznámila, že osobní dopravu a přejezd vozidel záchranných složek blokovat nechce. Nechá taky projet vojenský konvoj vozidel NATO, které jedou na společné cvičení Saber Guardian 2022 na Slovensku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.