V Pisárkách vznikne vratná smyčka, dělníci začali s kácením stromů

BRNO – Přípravné práce vratné smyčky v uzlu Lipová u brněnského výstaviště jsou v plném proudu. Dělníci začali s kácením stromů a keřů, které by bránily ve výstavbě. Smyčka umožní otáčení tramvají a snadnější odbavení návštěvníků budoucí Multifunkční haly.

Momentálně se na místě kácí stromy a keře, práce provoz v okolí neovlivní. Na podzim pracovníci zasadí stromy nové, které nahradí ty pokácené. Samotná stavba vratné smyčky je plánovaná na květen, konec v roce 2023. Dopravní podnik hledá zhotovitele stavby, který smyčku a mostní konstrukci vybuduje za plného provozu tramvajových linek. Větší omezení cestující čeká v létě příštího roku, kdy se bude smyčka napojovat na trať.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Stavba tramvajové smyčky v uzlu Lipová navazuje na předchozí fáze modernizace vozovny v Pisárkách. Z hlediska provozu městské hromadné dopravy pro nás představuje zjednodušení dopravy a úsporu finančních prostředků. Vozy na trase od Bystrce se doposud při příjezdu do vozovny v Pisárkách jezdí otáčet až do smyčky na Mendlově náměstí. Po vybudování vratné smyčky snížíme počet najetých prázdných kilometrů a tím snížíme náklady na energie i čas řidičů,“ vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.