V Prostějově se hlasovalo o tom, co chtějí obyvatelé ve městě vybudovat

PROSTĚJOV – Také Prostějov zapojil své občany do rozhodování o tom, co chtějí ve městě vybudovat. Pro tyto účely vyčlenil ze svého rozpočtu hned 3 miliony korun. Celý únor mohli lidé hlasovat pro projekt, který se jim nejvíce líbil. Nyní je rozhodnuto o tom, které projekty postoupily do úplně poslední fáze.

Hned 3 miliony korun vyčlenil Prostějov ze svého rozpočtu na projekty, které chtějí realizovat sami obyvatelé města. Prostějovský participativní rozpočet nese název „Společně rozvíjíme Prostějov“. Od loňského října mohli občané podávat návrhy, co by ve městě rádi vybudovali. Z jejich návrhů bylo vybráno 14 projektů, které odpovídaly schváleným zásadám a byly realizovatelné. Celý únor pak Prostějováci mohli těmto projektům přidělovat hlasy. Nyní je rozhodnuto o tom, jak hlasování skončilo. Výsledky jsou patrné z přiloženého obrázku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jaký bude další postup? 

V této chvíli se budou upřesňovat náklady nejlepších projektů, aby mohl být vedení města předložen seznam projektů, které budou doporučeny k realizaci. Tyto projekty pak budou projednány v orgánech města a po schválení budou následovat kroky k zahájení jejich realizace.