Kradené věci odnesl komplic, zlodějka skončila v rukou policistů

JIHLAVA – Ani fakt, že je v podmínce, neodradil dvacetiletou ženu, která spolu s dalším pachatelem kradla v jihlavském obchodním domě. Spolupachatel z místa utekl, ženu zadržela ostraha a nyní je podezřelá z trestného činu.

Krádež se odehrála ve středu 2. března po deváté hodině večer v obchodním domě na ulici Romana Havelky v Jihlavě. „Žena odcizila lahve alkoholu, které dala do batohu spolupachateli, a ten z místa utekl bez zaplacení. Ženu zastavil pracovník ostrahy a na místo byli přivoláni policisté,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Komplic zmizel se zbožím za bezmála dva tisíce korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Mladá žena byla za krádeže trestána už v minulosti. „Naposledy byla vloni v létě odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do poloviny roku 2026,“ dodala mluvčí. Nyní je žena opět podezřelá z trestného činu krádeže, případ policisté dále vyšetřují.