VIDEO: Agresora na Cejlu nepozdravil, ten ho za to pobodal

BRNO – Kriminalisté řeší nesmyslný agresivní útok nožem za bílého dne, který se odehrál na ulici Cejl v Brně a ještě navíc před zraky dítěte. Napadený muž skončil v nemocnici.

Brněnští kriminalisté v těchto dnech obvinili osmatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví. K události došlo před dvěma týdny v ulici Cejl. Z tramvaje vystoupil pětačtyřicetiletý muž se svoji nezletilou dcerou, povídali si spolu a smáli se. Podle policistů když muž s dcerou procházeli kolem skupinky osob, jeden z mužů na něj slovně zaútočil. Prý místo toho, aby se smál, má ho pozdravit. Na to mu muž odvětil, že nemá důvod ho zdravit. V tom se agresor proti němu rozběhl a napadl ho pěstmi, poté vytáhl z kapsy nůž, křičel na něj, že ho zabije a bodl ho do ramene. Celý incident se odehrál před zraky přítomné dívky. „Zraněnému muži se podařilo utéct i s dcerou do nedalekého terapeutického centra, kde mu pracovnice poskytla první pomoc. Muž následně skončil v nemocnici a zranění si vyžádalo akutní lékařský zákrok,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.   

V rámci dalšího šetření kriminalisté zjistili, že oba aktéři se z minulosti znají, žádné aktuální spory však mezi sebou prý nemají. Na záběrech z kamerového systému je napadení patrné. „Kriminalistům se podařilo zjistit místo, kde by se mohl podezřelý nacházet a následně ho tam také zadrželi. Útočníkovi nyní za jeho jednání může v případě odsouzení hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Cejnková.