Navštivte zámek Milotice, perlu jihovýchodní Moravy

Splňte si svůj sen, být na chvíli princem či princeznou a procházet se v historickém kostýmu zámeckou zahradou. Vaše přání vám splní na zámku v Miloticích. Kromě vycházky parkem nabízí zámek Milotice, nazývaný perlou jihovýchodní Moravy, také nahlédnutí do životního stylu a zvyklostí posledních majitelů rodu Seilern-Aspang.

Zámek Milotice je skvostem ve vinařském kraji

Přijedete-li na jižní Moravu, do kraje slunce a vinic, určitě navštivte nedaleko Kyjova vinařskou obec Milotice. Dominantou vesnice v národopisné oblasti Slovácko je honosný barokní zámek s francouzskou zahradou, zámeckým zahradnictvím a oranžerií. Státní zámek Milotice je unikátně zachovaným komplexem barokních staveb a zahradní architektury. Nechte se okouzlit nejen impozantní stavbou, ale také zámeckými interiéry, které vám představí pohled na životní styl a zvyklosti posledních majitelů rodu Seilern-Aspang.

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Zámek Milotice. Foto: archiv autorky
Zámek Milotice. Foto: archiv autorky

Co na zámku v Miloticích zažijete?

Milotický zámek pro své návštěvníky přichystal prohlídkový okruh – Reprezentační sály. Při jejich návštěvě nahlédnete zejména do každodenního života posledního majitele Ladislava Seilerna a jeho rodiny, kteří zámek obývali do roku 1945. Čeká vás prohlídka 17 místností včetně monumentálního Sálu předků a zámecké kaple sv. Jana Nepomuckého. Prohlídková trasa je koncipována na základě přímého vyprávění dcery posledního milotického hraběte Marie Henrietty Seilern (1918–2008), provdané Norman-Audenhove.

Zámecká zahrada láká k romantické procházce. Buďte na chvíli paní hraběnka či pan hrabě a projděte se i se svými blízkými zámeckým parkem, zahradou i oranžeriemi v historickém kostýmu. Ten si můžete půjčit na milotickém zámku. Udělejte si krásné rodinné fotografie ze zámecké zahrady a vzpomínejte i po letech na perlu jihovýchodní Moravy, zámek Milotice.

Navštivte zámeckou kavárnu, která se nachází v prostorách někdejší zámecké kuchyně. Posedět můžete v interiéru i v exteriéru, a to přímo na vnitřním nádvoří zámku pod arkádami.

Detail brány milotického zámku s bájnými Pegasy. Foto: archiv autorky
Detail brány milotického zámku s bájnými Pegasy. Foto: archiv autorky

Turistické informace

Aktuální informace o otevírací době a vstupném najdete na internetových stránkách www.zamek-milotice.cz.

Kde leží zámek Milotice?

Kraj: Jihomoravský
Okres: Hodonín
Obec: Milotice

Kontakt

Státní zámek Milotice
Zámecká 1
696 05 Milotice
tel.: +420 518 619 643, +420 737 806 740
e-mail: milotice@npu.cz
www.zamek-milotice.cz

Tip na fajn výlet

Jako na prázdninách u babičky. Tak budete vnímat návštěvu muzea v jihomoravské obci Kobylí. V posteli vysoce nastlané peřiny, překrásné lidové kroje či kachlový sporák v kuchyni ve vás určitě vyvolají nostalgii po dobách dávno minulých. Muzeum obce Kobylí je plné vzpomínek a příběhů. Poznejte je!