Mladý řidič si se zákazy hlavu nelámal. Řídil opilý a s odebraným řidičákem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Celé 2 promile alkoholu naměřili policisté sedmadvacetiletému řidiči, který o víkendu projížděl Uherským Hradištěm. Za volantem přitom neměl ještě 5 let co dělat. Z cely proto putoval přímo do brněnské vazební věznice.

Mladého řidiče za volantem Volkswagenu zastavila hlídka v sobotu ráno krátce po půl druhé na ulici Na Stavidle. „Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala 2 promile alkoholu. Řidič přiznal, že před jízdou něco popil,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Záhy vyšlo najevo, že mají policisté co dočinění s několikrát soudně trestaným hříšníkem, který nedbá zákazů. „Sedmadvacetiletý muž má totiž vysloven zákaz řízení, a to až do roku 2027, neboť již v minulosti několikrát porušil zákaz řízení, za což byl i nepodmíněně odsouzen,“ doplnila Šabatová.

Policisté muže zadrželi a převezli na oddělení, kde mu sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z ohrožení pod vlivem návykové látky. „Kromě toho, že strávil noc v cele, nyní bude trávit noci ve vazební věznici v Brně, kam byl v pondělí odpoledne převezen,“ uzavřela mluvčí.