Speed Marathon ve Zlínském kraji: Těžkou nohu na plynu měla stovka řidičů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Celorepubliková preventivní akce Speed Marathon se včera zaměřila na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Ačkoliv policisté na měření předem upozornili, jen ve Zlínském kraji přistihli 102 řidičů, kteří jeli rychleji, než měli.

Policisté s radary se ve čtvrtek rozmístili na 40 stanovišť, o kterých rozhodla převážně veřejnost. Kromě měření rychlosti však dohlíželi i na dodržování ostatních pravidel silničního provozu. „Dopravní policisté během čtyřiadvaceti hodin zkontrolovali 764 vozidel a zjistili 137 dopravních přestupků. Přestože byla tato akce v médiích předem avizovaná, přistihli policisté sto dva hříšníků, kteří sešlápli plyn více, než měli. Devadesát osm řidičů vyřešili blokovou pokutou, ve čtyřech případech bylo na místě sepsáno oznámení o přestupku,“ shrnula policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nechvalný rekord si připsal jednadvacetiletý řidič Audi A4, který jel od Přerova k centru Bystřice pod Hostýnem. „Na pozemní komunikaci, kde je povolena nejvyšší rychlost 50 km/h, se pohyboval rychlostí 96 km/h. Protože v obci překročil rychlost o více jak 40 km/h, sepsali s ním policisté oznámení do správního řízení,“ sdělila Kyšnerová.

Kromě rychlé jízdy se další řidiči prohřešili tím, že si nezapnuli bezpečnostní pás, za jízdy telefonovali nebo měli auto ve špatném technickém stavu. Jeden se dopustil přestupku tím, že nadýchal do jednoho promile.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR