On vyráběl pervitin, ona ho prodávala. Pro dvojici hříšníků si přišli kriminalisté

TRUTNOVSKO – Toto pondělí byla povedená dvojice zadržena ve Vrchlabí. Devětatřicetiletý muž a jedenatřicetiletá žena mají teď policistům co vysvětlovat.  Oba jsou bez zaměstnání a užívají drogy, muž byl navíc v minulosti odsouzen za dealerství.

Muž je obviněn z toho, že od října roku 2020 do doby zadržení vyrobil v osmi případech ve svém bytě nejméně 73 gramů pervitinu. Mimo to muž čtyřikrát autobusem cestoval do Polska, kde zakoupil léky na výrobu soli metamfetaminu. „Ostatní suroviny k výrobě si dle jeho slov pořídil na internetu. Jedná se o muže, který také drogy prodával, ačkoliv byl za tuto činnost již v polovině června 2020 odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 12 měsíců podmíněně, se zkušební dobou 2 let a 4 měsíců,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté také viní 31letou ženou z dealerství drog v okrese Trutnov.  Při domovních prohlídkách kriminalisté zabezpečili věci, které slouží k výrobě soli metamfetaminu, ale i drogy samotné. Obviněný muž je od úterý stíhán vazebně, hrozí mu pobyt za mřížemi od 2 do 10 let.  Žena je stíhána na svobodě a pokud jí bude prokázána vina, tak jí hrozí trest od 1 do 5 let ve vězení.