Pokus o vraždu v Prostějově: při potyčce přišel ke slovu nůž

PROSTĚJOV – Policie informovala o případu pokusu o vraždu, který se stal v pátek 1. dubna před půlnocí na ulici v Prostějově. Při potyčce dvou mužů jeden z nich použil nůž a způsobil svému protivníkovi silné krvácení. Pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc policisté a nebezpečného útočníka zadrželi v ulicích města ještě do půlnoci téhož dne.

Trestní stíhání dvaatřicetiletého muže dnes zahájili kriminalisté Olomouckého kraje. Případ se stal v pátek 1. dubna před půlnocí, kdy žena oznámila, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů a jeden z nich přitom užil nůž a pak utekl. „Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému, silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mezitím jejich kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města. I on byl zraněn a policisté jej převezli do nemocnice k ošetření. Prostějovští kriminalisté zajistili místo činu a případ předali krajským kriminalistům. Podle jejich zjištění se muži neznali a motivem činu byly momentální osobní spory. Nebezpečný muž je nyní již ve vazbě, kde také bude trestně stíhán. Podle Hejtmana  již má na triku majetkovou trestnou činnost a výtržnictví. Za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu mu  hrozí deset až osmnáct let natvrdo.