Oheň zachvátil rodinný dům na Havlíčkobrodsku. Shořel majetek za dva miliony korun

HAVLÍČKŮV BROD – Škodu za více než dva miliony korun způsobil nedělní požár rodinného domu a stodoly v Podmokách na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů, po čtyřech hodinách se jim podařilo požár zcela zlikvidovat.

Hořet v Podmokách začalo v neděli 1. května kolem deváté hodiny večer. Na místo vyjeli profesionální hasiči Havlíčkova Brodu, Ledče nad Sázavou a Čáslavi ze Středočeského kraje spolu se čtyřmi jednotkami dobrovolných hasičů. Velitel vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo po jedenáctého hodině v noci. Hasiči dále rozebrali požárem zasažené konstrukce a dohasili ohniska hoření. Úplná likvidace požáru proběhla v pondělí 2. května v jednu hodinu v noci,“ informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Požár se obešel bez zranění osob. Hasiči svým zásahem zachránili majetek za pět milionů korun. „Příčina vzniku požáru se vyšetřuje,“ dodala mluvčí.

Foto: HZS Kraje Vysočina
Foto: HZS Kraje Vysočina
Foto: HZS Kraje Vysočina
Foto: HZS Kraje Vysočina