Opilá žena si ustlala ve lžíci bagru, další vyrazila ven jen v kalhotkách a bundě

ZLÍN – Plné ruce práce měli o uplynulém víkendu zlínští strážníci s osobami, které kvůli nadměrné konzumaci alkoholu nedokázaly kontrolovat své chování. První máj tak řada z nich přivítala na kroměřížské záchytce. O zážitky s opilci ve Zlíně se podělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Kroky devětapadesátiletého muže skončily v sobotu na zastávce MHD v centru Zlína. Tam se dotyčný usadil na zem a již nedokázal pokračovat po vlastních dál. „Přivolaná hlídka MP Zlín zjistila, že dotyčnému koluje v organizmu přes 3,5 promile alkoholu a jakýkoliv další samostatný pohyb ve všech představitelných směrech je již očividně nad jeho síly. Po provedeném lékařském vyšetření tak dotyčného převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedl Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve stejný den o dvě a půl hodiny později pak zamířila další hlídka na sídliště Kúty k ležícímu muži. „V tomto případě strážníci nalezli sedmapadesátiletého muže na zemi u prodejny potravin, kde se oddával v horizontální poloze hluboké meditaci. S hodnotou 1,8 promile by se přitom mohlo zdát, že dotyčný vyskočí jako srnec a dokáže odběhnout po svých, ale v tomto případě tomu tak nebylo. Také jeho prohlédl lékař a strážníci mu poté zajistili nocleh v útulném prostředí kroměřížské záchytky,“ vylíčil Janík.

Žena si zdřímla ve lžíci zaparkovaného bagru

I na kreativní opilce poměrně neobvyklé místo bylo předmětem oznámení, které přijalo stálé operační centrum městské policie v ranních hodinách 1. května. Volající totiž uvedla, že ve čtvrti Podvesná nalezla spící ženu, která si ustlala ve lžíci zaparkovaného bagru.

O několik minut později na místo dorazili strážníci, kteří zjistili, že se jedná o pětatřicetiletou ženu z okresu Uherské Hradiště. „Orientační vyšetření v jejím případě prokázalo přes 1,6 promile alkoholu a v daný okamžik se zdálo, že dokáže z místa odejít po svých. O půlhodinu později a o několik ulic dál se ale strážnici přesvědčili, že tento předpoklad nebyl správný. Protože s podnapilou ženou byla domluva stále složitější a dalo se předpokládat, že se svým chováním může vystavit zbytečnému nebezpečí, také ona přivítala 1. máj na záchytné stanici,“ vyprávěl Janík.

Polonahou ženu před záchytkou zachránil jen střízlivý přítel

Poněkud komplikovanější pořízení bylo také s čtyřiadvacetiletou ženou, které se ujal kolemjdoucí v místní části Prštné. „Strážníky na ni ale upozornil jiný svědek, kterého zarazilo, že mladá žena je zjevně nepřiměřeně oblečena jak s ohledem na počasí, tak i na dosud zavedené společenské konvence. Hlídka MP Zlín ženu nalezla toliko v bundě a kalhotkách a musela dát oznamovateli zapravdu,“ vylíčil zástupce ředitele.

Přítomný muž sdělil, že mladou ženu takto nalezl venku, a když selhávaly pokusy o komunikaci, chtěl sám přivolat policii. „Také jemu museli dát strážníci zapravdu, protože snaha o domluvu nepadala na úplně úrodnou půdu. Nakonec byl i v tomto případě přivolán na místo lékař záchranné služby, který potvrdil, že chování mladé ženy je zásadně ovlivněno hodnotou 2,2 promile alkoholu v dechu,“ řekl Janík.

Na rozdíl od předešlých případů ji ale převoz na záchytku nečekal. „Od střízlivění ve specializovaném zdravotnickém zařízení ji zachránila pouze skutečnost, že se strážníkům podařilo zkontaktovat jejího přítele, který se dostavil na místo a dokázal se o ni dále postarat,“ dodal Janík.

Foto: MP Zlín