Řidič tahače včas nedobrzdil před stojící kolonou. Následky byly tragické!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Dopravní nehody kamiónů se neuvěřitelně množí. Ve čtvrtek 5. května krátce po desáté dopoledne došlo na devátém kilometru dálnice D5 ve směru do Prahy u obce Loděnice ke srážce nákladních aut.

Ve zcela zdemolované kabině tahače zůstal zaklíněný řidič. Po vyproštění byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Spolujezdkyně se nacházela mimo vozidlo, a přes veškerou snahu záchranářů mohl lékař pouze konstatovat exitus.

Podle policie došlo k nehodě tak, že řidič jednoho kamionů narazil do druhého, který stál v koloně před ním. A zřejmě se nevěnoval řízení, ani nepřizpůsobil rychlost.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

K události byla povolána specializovaná vyprošťovací firma, která se zabývala odstraňováním havarovaných vozidel. Frekventovaná plzeňská dálnice byla přes tři hodiny ve směru do Prahy uzavřena, potom se ji podařilo zprůjezdnit alespoň jedním pruhem.