Muž měl několik let sexuálně obtěžovat děti. Kriminalisté hledají další oběti

TÁBOR – Táborští kriminalisté rozkrývají působení muže, který se měl v rámci organizování volnočasových aktivit pro děti a mládež se měl dopouštět mravnostních deliktů na dětech. Zjišťují, že tyto aktivity mohly trvat již několik let, mohly by se tak týkat i velkého počtu dětí a policisté potřebují spolupráci veřejnosti.

Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner, kriminalisté již muže trestně stíhají. Trestnou činnost mravnostního charakteru měl páchat zejména v okrese Tábor. „Podle dosavadního šetření mimoškolní aktivity obviněného muže navštěvovali žáci ze Základních škol Malšice a Zborovská. Žáky z dalších škol také nemůžeme vyloučit, neboť šlo převážně o mimoškolní zájmové či sportovní aktivity,“ upřesnil Matzner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalisté žádají rodiče dětí, pravděpodobně především nezletilých chlapců ve věku od sedmi do patnácti let, kteří se zúčastnili v období od roku 2017 do současné doby jakýchkoliv volnočasových mimoškolních aktivit. „V případě podezření, že vůči vašemu dítěti mohlo dojít ke spáchání protiprávního jednání mravnostního charakteru, obraťte se na telefonní číslo vyšetřovatele 703 857 720 či email ta.ook@pcr.cz nebo využijte linku policie 158,“ apeluje policejní mluvčí.