Šok pro cestující: Po nehodě na Vyškovsku začalo auto rychle hořet

VYŠKOV – V úterý ráno hasiči likvidovali požár osobního automobilu po dopravní nehodě v Březině. Při havárii se jeden člověk zranil.

Poměrně výjimečný zásah měli v úterý ráno hasiči v Nových Sadech části Březina na Vyškovsku. Nestává se tak často, že by auto začalo po nehodě hořet, jak to můžeme vidět v některých seriálech. Ale občas se to stane. Po úterní ranní nehodě v části Nových Sadů Březina na Vyškovsku začalo auto hořet tak rychle, že to překvapilo samotné hasiče. K události byla vyslána i vojenská hasičská jednotka z Vyškova. Hasiči uhasili požár jedním vysokotlakovým proudem do 20 minut. Zraněného cestujícího předali záchranářům. Mezitím řídili dopravu kyvadlově.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Doporučení hasičů jak vlastně správně auto hasit, pokud se rozhodnete uhasit požár svépomocí: K hořícímu autu přistupujte ze směru po větru. Dodržujte bezpečnou vzdálenost, chraňte se před žárem. Neotvírejte naplno kapotu motoru. Hoří-li v motorové části, začněte hasit ze spodu od podvozku. Případně zvedněte kapotu jen na pár centimetrů, ale pozor na popáleniny, kapota bude mít vysokou teplotu. Hoří-li v interiéru vozidla, postupujte podobně. Neotvírejte více než jedny dveře tak, abyste mohli nasměrovat hadici hasicího přístroje na plameny. Každá možnost přístupu vzduchu způsobí rozšíření požáru.

Celý osobní automobil shoří průměrně za 7 až 8 minut. Časový prostor pro záchranu osob z vozidla je proto opravdu omezený. Kromě hasicího přístroje vybavte své vozidlo také řezačem pásů.