Dopravní přestupek přímo před zraky dopravních policistů. Smůla? Naopak! Tihle zachránili ženě život!

KUTNÁ HORA – Když toho dne kutnohorští praporčíci Valter Muller a Tomáš Pilman kontrolovali nákladní vozidla u obce Drobovice, nečekali, že za pár krátkých chvil budou nasazovat všechny své síly k tomu, aby zachránili lidský život.

Přímo před jejich zraky došlo totiž k dopravní nehodě. Řidička osobního vozu se bohužel dostatečně nepřesvědčila, zda může bezpečně vyjet z odstavného parkoviště na hlavní silnici a v tu chvíli přišel náraz. Přímo do Škody Fabia nabourala po hlavní komunikaci projíždějící nákladní souprava.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jeden z policistů okamžitě běžel k vozidlu, druhý informoval operační středisko a zdravotnickou záchrannou službu a hned poté přiběhl kolegovi na pomoc i s defibrilátorem a zdravotnickým batohem.

Ve fabii, kterou střet s nákladním vozem převrátil na bok, byla zaklíněná řidička v bezvědomí. Jeden z policistů okamžitě odstranil poškozené čelní sklo, aby se k ženě dostal a začal s poskytováním první pomoci. Po chvíli řidička nabyla vědomí a policisté spolu s dalšími svědky nehody začali řidičku z vozu vyprošťovat. Pod převráceným vozem, který museli společnými silami nadzvednout, měla totiž zaklíněnou ruku.

Čáslavští hasiči pak pomocí hydraulických nůžek odstřihli střechu z fabie, zraněnou řidičku vyprostili a předali záchranářům. Díky jejich včasné pomoci zachránili 61leté řidičce život.