Dvě nehody se během pár minut staly u Hosína na Českobudějovicku

ČESKOBUDĚJOVICKO – Hned k dvojité nehodě došlo v pondělí dopoledne na Českobudějovicku. Řidička osobního automobilu se střetla s traktorem, nákladní automobil pak při vyhýbání první z nehod narazil do stromů. Došlo zde ke zranění řidičky z osobního automobilu.

V pondělí 16. května po desáté hodině jela mladá řidička s osobním vozidlem tovární značky Škoda Octavia po silnici II/146 ve směru od obce Dobřejovice k firmě Vetas Chotýčany. „Žena se zřejmě plně nevěnovala řízení, kdy se dostala ke středu vozovky, v době kdy z protisměru jel traktor tovární značky Fendt s připojeným vlekem,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Při střetu se lehce zranila řidička z osobního automobilu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za pár minut po této události jel po stejné komunikaci řidič nákladního vozidla tovární značky Tatra 815, kdy se vyhýbal havarovaným vozidlům, vyjel vpravo z komunikace, kde narazil do dvou listnatých stromů.

Na místo z důvodu úniku provozních kapalin byla přes operačního důstojníka zavolána technická jednotka Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a policisté Dopravního inspektorátu Územního odboru České Budějovice. „Průzkumem na místě hasiči zjistili, že se střetl osobní automobil značky Škoda, traktor s valníkem a automobilový jeřáb. Hasiči prověřili únik provozních kapalin. Byl zjištěn únik hydraulické kapaliny z jeřábu, který hasiči ihned začali jímat. Následně vyčkali do příjezdu dalšího jeřábu, který havarovaný jeřáb i traktor vyprostil. Jednotka zásah ukončila po šestnácté hodině,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Obě nehody jsou vyšetřovány dopravními policisty jako přestupek na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.