VIDEO: Senior vjel na výpadovku do protisměru, čelně se srazil s Mini Cooperem

BRNO-VENKOV – Řidiči směřující do Brna z Tišnovska a Kuřimska měli dopoledne velké zdržení kvůli dopravní nehodě dvou osobních aut. Oba řidiči se zranili.

Krátce před devátou hodinou vjel šestaosmdesátiletý řidič osobního automobilu Renault na výpadovce z Brna poblíž obchodní zóny v Hradecké ulici do protisměru. Jeho velmi nebezpečný manévr skončil po asi sto metrech srážkou s osobním automobilem značky Mini Cooper, který řídila šestapadesátiletá řidička. Oba šoféři měli negativní dechovou zkoušku. Při čelním střetu se zranili a oba je záchranáři převezli do nemocnice. Jak uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. senior vyšetřujícím policistům přiznal, že se zmýlil při odbočování do obchodního centra a vjel do protisměru. V končící ranní dopravní špičce byla komunikace několik desítek minut neprůjezdná a tvořily se kolony. V 10 hodin se průjezd podařilo částečně obnovit. „Ukázkovou záchranářskou uličku pokazilo několik řidičů, kteří nerespektovali pravidla a ztěžovali tak příjezd zasahujícím hasičům a záchranářům. Jejich přestupky se budou zabývat policisté,“ doplnil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.