Drama na železničním mostě přes Dyji: Muž seděl v kolejišti. Strážníci zabránili tragédii

ZNOJMO – Znojemští strážníci pomohli v pátek zabránit tragédii. Muže, který seděl v kolejišti železničního mostu, odvedli z kolejí do bezpečné vzdálenosti. Těsně potom projel po mostě vlak.

Stálá služba Městské policie Znojmo přijala telefonické oznámení od výpravčího Českých drah na tři osoby pohybující se po železničním mostě přes řeku Dyji. Výpravčí ještě dodal, že za chvíli tudy projede vlak. Ve stejném čase přijali strážníci oznámení i od policie. „Po příjezdu na místo strážníci spatřili viditelně rozrušeného muže sedícího částečně v kolejišti, kterého se snažili dva kamarádi dostat mimo koleje. Strážníkům se podařilo muže uklidnit a odvést do bezpečné vzdálenosti od kolejí,“ popsala zásah mluvčí znojemských strážníků Eva Smutná. Hlídka státní policie si převzala případ k dořešení. Strážníci ještě provedli asistenci zdravotnické záchranné službě při převozu sanitním vozem do Nemocnice Znojmo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.