Projíždějící cyklistku pokousal pes. Neútočil poprvé

JINDŘICHOHRADECKO – Na Jindřichohradecku pokousal cyklistu Šarplanický pastevecký pes. Ten uprchl z uzavřeného areálu jedné místní společnosti. Žena následkem útoků psa upadla na zem a pes ji poté pokousal v oblasti stehna. V případě zvířete tento útok nebyl první.

Jindřichohradečtí kriminalisté se intenzivně zabývají přečinem ublížení na zdraví z nedbalosti už od 4. dubna loňského roku. „Toho dne  v odpoledních hodinách v jedné z obcí poblíž Jindřichova Hradce podezřelý muž, jakožto majitel a jednatel společnosti, měl zapomenout zavřít do kotce během dne psa střežícího areál společnosti v nočních hodinách, ačkoliv si musel býti vědom té skutečnosti, že již v minulosti tento pes zaútočil na člověka a je proto nutno dbát zvýšené opatrnosti při zabezpečení pozemku,“ uvedla policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle jejích informací z uzavřeného areálu společnosti uprchl Šarplanický pastevecký pes společně se psem rasy Čivava. Následně na veřejně přístupné komunikaci v blízkosti areálu firmy společně napadli cyklistku. „Poškozená následkem ataku psů upadla z kola a když ležela na zemi, tak na ní Šarplanický pastevecký pes měl zaútočit a pokousat jí  nejméně třikrát v oblasti stehna. Poškozená dále utrpěla hlubší oděrky a podkožní krevní výron,“ popsala Bílková Millerová.

Zranění si vyžádalo lékařské ošetření a následné omezení v běžném způsobu života a pracovní neschopnost až do 2. července 2021. Mladé ženě dále vznikla škoda na poškozených cyklistických kalhotách a poškozeném jízdním kole v celkové výši nejméně 3 900 korun. Minulý pátek si převzal podezřelý muž z rukou policejní komisařky sdělení obvinění. Nyní je trestně stíhán.