Město finančně podpoří hvězdárnu za propagaci vesmíru a Mendela

BRNO – Brno finančně přispěje Hvězdárně a planetáriu Brno na audiovizuální obsah Micro Macro, audiovizuální dílo Gregor Johann Mendel a anglickou mutaci magazínu Mendel.

Audiovizuální expozice Micro Macro přibližuje vesmírné průmysly a elektronovou mikroskopii veřejnosti. „Město poskytne hvězdárně za přípravu této expozice, která byla použita na světové výstavě EXPO 2020, částku téměř 600 tisíc korun. Její obsah je možné využívat i při dalších příležitostech, jako je například populární Festival vědy,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Audiovizuální dílo Gregor Johann Mendel vzniklo ku příležitosti oslav 200. výročí narození tohoto objevitele zákonů. Anglická verze s arabskými titulky se promítala také na EXPO 2020 v Dubaji. O českou verzi tohoto videa projevila zájem Česká televize, video je veřejně dostupné na YouTube kanálu brněnské hvězdárny. Na tento počin město přispěje téměř 500 tisíc korun.

Součástí propagace Brna je i anglická mutace magazínu Mendel, která byla částečně využita na světové výstavě. Nyní ji město hodlá nabídnout turistům, kteří zavítají na akce pořádané k poctě Mendela. Město vyčlenilo necelých 250 tisíc korun.