Příznivci pádlování se chystají na okružní plavbu Budějovicemi!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Máte rádi vodní sporty? Rádi pádlujete? Tak sbalte svou kanoe, kajak, nebo paddleboard a vydejte se s partičkou na okružní plavbu jihočeskou metropolí. Jak to bude probíhat a co vás cestou potká?

V úvodu naberete kurz proti proudu řeky Malše a přes Malý a Velký jez se dostanete do Mlýnské stoky, kterážto jako starý mlýnský náhon, nebo chcete-li vodní příkop městského opevnění, obtéká historické centrum města, aby se následně pod Jiráskovým jezem vlila do řeky Vltavy. Na Mlýnské stoce se nachází spousta nízkých mostků, dva jezy a hlavně tři sta metrů dlouhý tunel pod Mariánským náměstím. Plavba po Mlýnské stoce, jejíž průtok bude nepatrně navýšen, skončí pod hotelem Budweis, kde se krátkým přenesením lodí vrátíte do slepého ramene a kruh se uzavře. Na trase vás zpomalí mnoho nízkých mostů, můstků a trubních vedení, v tunelech jistě využijete čelovky a najdete tu i pět jezů.

Netradiční a v Českých Budějovicích jediná vodácky možná „okružní“ pádlojízda startuje 25. května v 16.30 hodin na Sokolském ostrově, kde bude i končit.