Obyvatelé si odsouhlasili: Krásenská obora musí zůstat lesoparkem

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Přes 600 obyvatel se zapojilo do průzkumu o osudu krásenské obory a odsouhlasilo si, aby místo zůstalo nadále odpočinkovou zónou.

Obora v Krásně nad Bečvou je nyní spíše lesem, který od zámku Kinských odděluje estakáda vybudovaná za minulého režimu. „Stále je však oblíbeným cílem výletů obyvatel našeho města. Zároveň by si ale zasloužila revitalizaci, která lidem celou lokalitu více zpřístupní a nabídne zde další atraktivní vyžití,“ je přesvědčen Vítězslav Venglář, předseda místní komise Krásno 2. Město proto spustilo dotazníkový průzkum, ve kterém si obyvatelé zvolili oboru jako místo k relaxaci, procházkám a odpočinku.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výsledky ankety jsou důležité pro následnou architektonickou studii. Cílem průzkumu bylo zjistit návštěvnost místa, jeho limity a získat podklady pro budoucí koncept Krásenské obory, který vznikne v následujících měsících. Projektanti tak budou v další práci počítat se zachováním přírodního rázu prostoru lesa k pohodlné rekreaci.