Opilí koloběžkáři havarovali na elektrokoloběžkách. Pokuta bude vysoká

BRNO-VENKOV – Začátek prázdnin pravděpodobně pořádně slavila padesátiletá žena. Svůj zážitek možná chtěla povýšit projížďkou na elektrokoloběžce. Jenže v Brněnské ulici v Dobšicích jízdu nezvládla.

Žena na elektrokoloběžce jízdu nezvládla, v Brněnské ulici v Dobšicích vjela na středový ostrůvek a havarovala. O příčině havárie měli přivolaní policisté okamžitě jasno. Dechová zkouška ukázala téměř 3 promile. Zraněnou ženu museli záchranáři převézt do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Také čtyřiapadesátiletý muž v pátek večer havaroval v Bzenci a skončil v nemocnici. Při průjezdu obcí nezvládl řízení elektrokoloběžky a skončil v příkopu, kde jej našli kolemjdoucí. Také tento řidič vypil před jízdou hodně alkoholu. Přístroj ukázal 3,16 promile. „Oba koloběžkáři musí počítat ve správním řízení s tučnou pokutou. Její maximální hodnota je až 50 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.