Musel složit vysokou kauci: Za volantem seděl bez přestávky více než dvacet hodin

Foto: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Pořádného hříšníka odhalili dálniční policisté na D52 na přelomu uplynulého měsíce. Při kontrole zahraničního kamionu si stáhli údaje o jízdě z tachografu a nestačili se divit.

Při kontrole zahraničního kamionu na D52 policisté zjistili, že v období uplynulých osmadvaceti dní se cizinec dopustil třiceti šesti porušení předpisů, z toho v šesti případech zařazených do těch nejzávažnějších.  Alarmující byla především jeho nepřetržitá jízda více než 20 hodin. „Tak výrazné porušení maximální doby řízení policisté z Mikulova nepamatují. I proto lajdáckému dopravci, který navíc nemá ani eurolicenci pro autodopravu, uložili maximální výši kauce v hodnotě 100 tisíc korun,“ vysvětlil policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté upozorňují, že únava řidiče je značným rizikovým faktorem pro vznik dopravních nehod a ani řidiči osobních automobilů, kteří nemají ve voze tachograf, by ve vlastním zájmu neměli podceňovat vydatný odpočinek před jízdou.