Policie šetří brutální napadení v Brodě. Útočníka obvinila z pokusu o vraždu

KRAJ VYSOČINA – Z pokusu o vraždu obvinili policisté třiačtyřicetiletého muže, který v pátek v Havlíčkově Brodě hrubě zaútočil na druhého muže. Napadený skončil ve vážném stavu v nemocnici, útočníkovi hrozí až osmnáct let za mřížemi.

Policisté obdrželi v pátek 5. srpna kolem sedmé hodiny ráno několik telefonátů o konfliktu mezi dvěma muži na ulici Štáfova v Havlíčkově Brodě. „Útočník zaútočil na svoji oběť velice brutálním způsobem nejdříve uvnitř garáže, kam pachatel neoprávněně vnikl. Napadený a velmi vážně zraněný muž se dostal z garáže ven na ulici, kde brutální útok, vedený zejména do oblasti hlavy, pokračoval,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Poté, co zůstal napadený šestatřicetiletý muž ležet na chodníku, útočník do jeho bezvládného těla ještě kopal. Policisté agresora zadrželi přímo na místě a rovnou putoval do policejní cely. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. „Napadený muž byl s vážným zraněním v ohrožení života transportován leteckou záchrannou službou do zdravotnického zařízení v Brně,“ doplnila mluvčí.

Zadrženého útočníka obvinili policisté ze dvou trestných činů, a to vraždy ve stádiu pokusu a porušování domovní svobody. „Z dalšího důkladného šetření vyplynulo, že motivem brutálního útoku bylo s největší pravděpodobností řešení osobních partnerských vztahů,“ uvedl zástupce vedoucího odboru obecné kriminality František Brabec.

Přímo od soudu eskortovali policisté obviněného muže do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí, že si pobude deset až osmnáct let ve vězení.