Policisté stále neznají totožnost jednoho svědka v případu onanujícího muže

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Koncem června policie žádala veřejnost o spolupráci při ztotožnění dvou svědků, kteří mohli policistům přinést důležité informace v případech dvou onanujících mužů v centru města České Budějovice. Stále se jim jednoho z nich nepodařilo nalézt.

Skutky mají na svědomí dva různí pachatelé. Jeden z nich se dne 16. května na stezce podél pravého břehu Vltavy v části České Vrbné obnažil a onanoval před procházejícími ženami. Podobným způsobem se choval i v dalších dnech na sídlišti Vltava. Druhý pachatel se dne 17. června v ulici Pražská na cyklostezce rovněž obnažoval a onanoval před mladistvou dívkou. Stejný muž pořizoval na náměstí Přemysla Otakara II. fotografie procházejících dívek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, jeden ze svědků se již policistům přihlásil. „Jeho svědecká výpověď přinesla důležité informace v případu výtržnictví a k dopadení pachatele. Jednalo se o mladšího muže v modrém tričku,“ upřesnila Schwarzová.

Pokud poznáváte muže na nově zveřejněné fotografii, kontaktujte policisty (zdroj Policie ČR)

Totožnost druhého muže však policisté stále neznají a proto se opětovně obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. „Policistům se podařilo získat novou fotografii tohoto muže, kde je mu vidět lépe do obličeje. Pokud ho dle zveřejněné fotografie poznáváte nebo víte, kde se zdržuje, tak kontaktujte policii na telefonním čísle 974 226 700 nebo přímo na lince 158. Oznámení přijme také jakákoliv policejní služebna,“ žádá policejní mluvčí.

Policistům se může přihlásit i sám svědek, který se na fotografii poznává a může tak policistům pomoc případ výtržnictví objasnit.