Zlínský kraj táhne, návštěvníků je letos jako před covidem

ZLÍNSKÝ KRAJ – V první polovině letošního roku navštívilo Zlínský kraj přes 900 tisíc rekreantů, což dokazuje vzrůstající trend jako před koronavirem. Nejoblíbenějšími pobyty se ukázaly být prodloužené víkendové.

Od dubna do června na jarní pobyt na Východní Moravu přijelo přes 200 tisíc návštěvníků, kteří zde v průměru strávili 2,5 noci, celkem se jednalo o 570 tisíc přenocování, což je výsledek stejně jako před rokem 2019. „Jsme spokojení, ale na vavřínech usnout nelze,“ hodnotí výsledky Zlínského kraje náměstek hejtmana Lubomír Traub. „S radostí bereme v potaz fakt, že jsme na před-covidových číslech, avšak naše ambice jsou vyšší. V Baťově kraji to ani jinak nejde. Pro nás je dobré jen to nejlepší.“

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I když po krušných dvou letech lidé častěji volí exotické destinace a last minute zájezdy jsou beznadějně vyprodány, Zlínský kraj si nevede vůbec špatně. V počtu hostů za celé první pololetí ho od výsledků v roce 2019 dělí jen necelých 20 tisíc osob.