Slušnou nálož desítek výbušnin objevila stavební firma v Bolaticích u Opavy

OPAVSKO – Drama se odehrálo na konci minulého týdne v Bolaticích na Opavsku. Celkem 65 kusů nevybuchlých dělostřeleckých min ráže 82 milimetrů tam museli zlikvidovat policejní pyrotechnici.

Nevybuchlou munici z 2. světové války našli 12. srpna dopoledne pracovníci stavební firmy v Bolaticích na ulici Družstevní. Když stavební dělníci volali na policii, jejich původní odhad nálezu byl osm kousků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté spolu s hasiči okamžitě evakuovali 24 lidí bydlících v okolí. Pyrotechnici z Frýdku-Místku pak začali opatrně prohledávat půdu v okolí. Později se ukázalo, že dělostřeleckých mil je na místě v zemi celkem pětašedesát.

„Vzhledem ke špatnému stavu výbušnin a jejich rozsáhlé korozi bylo policejními pyrotechniky rozhodnuto o odpálení všech min na místě,“ řekl policejní mluvčí René Černohorský.

K řízenému odstřelu došlo na poli mezi Bolaticemi a Dolním Benešovem v oblasti Křeménky. Celodenní akce, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn, trvala až do 21,00 hodiny večer. Teprve pak se mohli lidé z okolí vrátit domů.

Foto/PČR/Místo nálezu munice