Mezinárodní cyklistický závod má trať pro děti i handicapované

JINDŘICHŮV HRADEC – Sledovali jste Tour de France z gauče a říkali si, že chcete zažít atmosféru velkého závodu a třeba jen fandit u trati? Teď máte příležitost!  Mezinárodní cyklistický etapový závod Okolo jižních Čech má sice jen čtyři etapy, ale závodníci si budou rozdělovat dresy jako na slavné tour, takže poznat vedoucího jezdce či nejlepšího vrchaře pro vás jistě nebude problém. Navíc poslední etapa končí právě ve městě nad Nežárkou a nabídne závod pro děti a pro handicapované.

Vydáte se povzbuzovat k trati? Tak to musíte vědět, kudy cyklisté pojedou. Za první etapou, kterou je časovka jednotlivců, vyrazte do Kaplice. Druhá povede z Třeboně do Nové Bystřice a ze Studené do Protivína ta třetí. Na poslední se cyklisté vydají z Českých Velenic do Jindřichova Hradce. To je právě místo, kde mohou závodit děti a handicapovaní. Trasy obou závodů vedou centrem města a děti jsou omezeni věkem od šesti do jedenácti let.

Pokud nechcete jen fandit po trati závodu, pak si podejte přihlášku do příslušného závodu do 10. září. Čtyřdenní mezinárodní cyklistický etapový závod Okolo jižních Čech začíná 8. září. Závody v Jindřichově Hradci startují 11. září ve 13 hodin.