Ve Světlé vyroste nový most přes Sázavu. Pomůže odklonit dopravu z centra města

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU – Zatím ve stavu projektové přípravy je výstavba mostu, který by měl ve Světlé nad Sázavou pomoci odklonit hustou dopravu z náměstí směrem na Habry. Projekt, jehož konkrétní termín ještě nebyl určen, naváže na současnou opravu světelského náměstí.

Nový most pro automobily, cyklisty a pěší nahradí stávající lávku pro pěší propojující ulice Zámeckou a Nádražní. „Předpokládané náklady, vycházející ze současných cen, jsou v rozmezí 110 až 140 miliónů korun. Projekt má vyřešit přetížení centra města osobní a nákladní dopravou a v návaznosti na vedení vysokorychlostní trati už diskutujeme s budoucím investorem i úpravu zdejší železniční stanice a jejího blízkého okolí včetně přejezdu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Přeložka silnice II/347, která do Světlé nad Sázavou přivádí dopravu od Humpolce, povede v budoucnu mezi obchodním centrem PennyMarket a světelskými sklárnami. V rámci odklonu budou částečně využity i stávající místní komunikace a prostranství. Celková délka úprav by měla být cca 655 metrů.

Foto: Kraj Vysočina

.