Vyšetření cholesterolu, kontrola znamének, ale i simulace stárnutí. Třebíčská nemocnice připravila na sobotu den plný prevence

TŘEBÍČ – Nemocnice Třebíč zve v sobotu na Den otevřených dveří a prevence, který je letos spojen s oslavami 120. výročí jejího založení. Návštěvníky čekají bezplatná vyšetření, ale i zajímavé přednášky, program pro děti či sleva na nákup v nemocniční lékárně.

Den otevřených dveří a prevence se koná v areálu třebíčské nemocnice v sobotu 10. září od 10 do 16 hodin. Zájemci si budou moci nechat změřit cholesterol, krevní tlak, okysličení krve či hladinu cukru v krvi. Jednoduchým testem z kapky krve se na místě dozví svou krevní skupinu. Muži budou moci navštívit urologické oddělení, kde jim zdravotníci posoudí riziko rakoviny prostaty.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Seniorům zdravotníci přeměří nitrooční tlak a vyšetří mozkové tepny. Na místě bude i možnost nechat si zkontrolovat znaménka nebo probrat svůj jídelníček s nutriční specialistkou. A v neposlední řadě bude připraveno i anonymní vyšetření na protilátky HIV.

Letošní novinkou budou navíc přednášky na téma Výživa v prevenci a léčbě nemocí, které začnou v 10 hodin dopoledne. „V rámci oslav 120. výročí v 11 hodin před budovou G zasadíme strom sakura. Příjemnou atmosféru slavnostního aktu zajistí hudební doprovod Základní umělecké školy Třebíč,“ doplňuje pozvání ředitelka Nemocnice Třebíč Eva Tomášová.

Zajímavý program čeká i nejmenší návštěvníky. Dozví se, jak si správně čistit zoubky, u interaktivního stolečku zapojí své mozkové závity a venku se mohou těšit na hasiče, policisty a vojáky, skákací hrad, malování na obličej, balonky a mnoho dalšího.