Vyrazili na houby do lesa, který neznali. Senioři v nouzi zalarmovali policii

JIHLAVA – Horké chvilky zažili ve čtvrtek 15. září dopoledne při houbaření čtyři senioři na Jihlavsku. V lese se ztratili a neuměli si sami pomoci. Nezbylo jim než zavolat policejní tísňovou linku.

První dvojice houbařů vyrazila do lesa na Třešťsku. „Před polednem se čtyřiasedmdesátiletý senior s žádostí o pomoc telefonicky obrátil na policii. Policisté zjistili veškeré dostupné informace, popis lokality, určili, kde zřejmě dvojice je, a na místo vyjeli. Senioři mezitím potkali náhodné osoby, které jim pomohly a odvezly je k autu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Přibližně ve stejné době přijali policisté oznámení také od jiné dvojice seniorů, kteří se ztratili v lese na Jemnicku. I v tomto případě skončilo pátrání rychle a úspěšně, muž se ženou se dostali v pořádku ke svému vozidlu.

Vzhledem k podobným případům upozorňují policisté houbaře, aby hlavně nepřeceňovali své síly. „Nutné je vybírat si lokalitu, kterou dobře znám, vzít si s sebou mobilní telefon a léky, které jsou vzhledem k mému zdravotnímu stavu nezbytné. Dále je vhodné načasovat si houbaření tak, abych se stihl vrátit domů „za světla,“ doplnila mluvčí. V případě seniorů je pak samozřejmě vhodné o odchodu z domova předem informovat někoho blízkého.