VIDEO: Muž se vloupal do restaurace. Převlékl se, najedl, napil a ustlal si na podlaze

PRAHA – Otevřené dveře od pražské restaurace v ranních hodinách upoutaly pozornost ostrahy. Ta zavolala policii, na kterou uvnitř čekalo překvapení. Na podlaze spal muž, který se tam vloupal, dobře pojedl a popil alkohol. Hrozí mu až dva roky za mřížemi.

Čtyřiatřicetiletý muž se vykopl dveře zadního vchodu od restaurace v Praze 1 minulý čtvrtek nad ránem. Tam se začal chovat jako doma, oblékl si oblečení, které našel na věšáku a jal se prohledávat kuchyň i bar. Prozkoumal i kasírku, kde však nic nenašel, na baru si ale vybral láhev alkoholu dle svých preferencí. Po konzumaci jídla si nakonec lehl na podlahu a usnul.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Nečekal ale, že si ostraha všimla otevřených dveří a zavolala na tísňovou linku. Spícího muže probudil až příchod policejní hlídky, která ho zadržela. Nicméně svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši několika tisíc korun.“ uvedla k případu policejní mluvčí Martina Špryslová.

Celý případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež a pokud bude odsouzení, hrozí muž až dva roky ve vězení.