Řidiči na Slovácku nedávali pozor a bourali, došlo i na zranění

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Policisté na Uherskohradišťsku šetřili v pondělí hned dvě dopravní nehody. Oběma šlo jednoduše předejít, stačilo, aby řidiči dávali pozor.

Krátce po poledni se střetla dvě osobní vozidla na hlavní křižovatce v Uherském Hradišti. „Od Starého Města směrem do ulice Sokolovská jel řidič seatu a před přechodem zastavil, aby dal přednost chodcům. S tím ale nepočítal řidič fabie, který jel za ním. A tak se stalo, že došlo ke srážce. Nehoda se obešla bez zranění,“ vylíčila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Alkohol policisté vyloučili dechovou zkouškou. Celková škoda se vyšplhala na 70 tisíc korun.

O několik hodin později vyjížděli dopravní policisté do Babic, kde taktéž nedobrzdil řidič nákladní soupravy. „Jel za osobním vozidlem značky Škoda Octavia, jehož řidič odbočoval k místní benzince. Tento střet si vyžádal zranění muže za volantem osobáku. Přivolaní záchranáři ho převezli do Uherskohradišťské nemocnice,“ uvedla Šabatová.

I tady byla dechová zkouška negativní, škoda ale dosáhla výše 130 tisíc korun. „Nehodami se i nadále zabývají dopravní policisté,“ uzavřela Šabatová.

Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR