Bývalý areál technických služeb má posloužit postiženým

Foto ilustrační

HRADEC KRÁLOVÉ – Nové zařízení pro zdravotně postižené by mělo vzniknout v centru královéhradecké metropole, pokud jej schválí zastupitelé. Ve výsledku půjde o mnohamilionovou investici.

V Třebši by měl brzy vzniknout denní stacionář pro osoby starší patnácti let, konkrétně v bývalém areálu technických služeb nedaleko záchranné služby. Projekt ještě musí schválit zastupitelé města, náklady jsou v tuto chvíli odhadovány na dvě stě milionů korun. Provoz zařízení by mohl být zahájený v roce 2028, upravena by měla být také zastávka MHD a přilehlé okolí. „Město zatím provozuje zdravotnické zařízení – dětský denní rehabilitační stacionář. Vybudování nových kapacit sociální služby denního stacionáře pro dospělé je v souladu s aktuálním strategickým plánem rozvoje sociálních služeb v Hradci Králové. Zohledňuje současné požadavky v oblasti sociální péče komunitního charakteru a splňuje kritéria moderního zázemí takovéhoto typu. Zařízení se tak stane dalším pilířem podpory takzvaných rodinných pečujících,“ dodává za město Pavel Vrbický.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.