Zdrogovaného řidiče v Kroměříži zadrželi až policisté s namířenou zbraní

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Do honičky s policií se včera večer pustil třicetiletý muž v Kroměříži. Ten pod vlivem drog nejdřív ujel hlídce autem a posléze začal utíkat po svých. Zadržet se nechal až pod hrozbou namířené zbraně.

Včera krátce po desáté hodině večer zastavili kroměřížští policisté na ulici Spáčilova auto značky Škoda Octavia. „Když šla hlídka k autu, tak se řidič rozjel a začal ujíždět na ulici Obvodová. Policisté mu nadjeli, řidič začal couvat, kdy narazil do dvou zaparkovaných vozidel, která pak vlivem nárazu poškodila další dvě. Po nehodě ze škodovky vysedl a začal utíkat. Ukryl se za zaparkovaným vozidlem. Hlídka muže pod hrozbou namířené střelné zbraně zadržela,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté u muže provedli test na drogy, který byl pozitivní. Lustrací navíc zjistili, že dotyčný je v hledáčku kolegů ze Zlína, putoval tedy do tamní cely. „V minulosti se dopustil trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky vězení. Na poškozených vozidlech vznikla škoda za více jak 200 tisíc korun,“ dodala Balášová.