Několikrát napadl a poté vyhrožoval zabitím svému známému. Agresor skončil ve vazbě

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

STRAKONICE – Policisté ve Strakonicích zadrželi a obvinili čtyřiatřicetiletého muže, který v polovině ledna slovně i fyzicky napadl jiného muže, s nímž se znal. O týden později při jejich opětovném setkání došlo ke slovní potyčce a po ní obviněný muž tomuto muži začal vyhrožovat zabitím. Za opakované protiprávní jednání putoval do policejní cely a následně do vazby.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, proti čtyřiatřicetiletému muži policisté již za předchozí trestnou činnost obdobného charakteru vedli trestní stíhání. „Ve čtvrtek 12. ledna 2023 muž napadl slovně i fyzicky 29letého muže, se kterým se již delší dobu zná a potkal se s ním v jedné z restaurací ve Strakonicích. Fyzicky ho napadl a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření,“ popsala první incident mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podruhé, o týden později, se opět setkali v jiné restauraci, kde mělo opět mezi nimi dojít ke slovní potyčce. „V souvislosti s předchozím incidentem začal devětadvacetiletému muži vyhrožovat zabitím. A protože jeho agresivní chování vzbudilo v poškozeném obavu o život a zdraví, zavolal policii,“ sdělila Nováková.

Policisté muže zadrželi a následně mu sdělili obvinění ze spáchání přečinu Výtržnictví a Nebezpečné vyhrožování. Putoval do policejní cely a následně do vazby.