Hradišťské Cestobraní vás provede kolem světa za jediný den

Ilustrační foto

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Šestihodinový program s pěticí cestovatelů čeká v sobotu 25. února od 14 hodin na návštěvníky uherskohradišťského kina Hvězda. K tomu nebude chybět vynikající občerstvení a hudba. Na festival Cestobraní se můžete registrovat na webu už nyní za zvýhodněnou cenu.

Jiří Eibensteiner ukáže, jak procestoval Severní Ameriku křížem krážem a navíc stopem. Gita Matlášková s sebou přiveze exotické končiny Indonésie. Jak procestovat Jižní Ameriku od rovníku po Buenos Aires prozradí Štěpán Míšek. S dítětem na cestách to není zrovna jednoduché, ale Markéta Kutilová si s tím poradila a procestovala země Afriky i Asie. A na závěr Katarína Klusová vyloží, co obnáší tři měsíce na rybářské lodi. Po celý den nebude chybět nabídka Zahradního vegetu, tradiční čajové rituály s Tomem Pukšicem a další doprovodný program.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Festival je určen pro všechny, kteří mají rádi dobrodružství nebo jsou sami aspoň trochu dobrodruhy. Cestovatelské příběhy spojené s exotickou hudbou a pokrmy propůjčí divákům pocit přítomnosti ve vzdálených krajích, inspiraci rozdílným životním stylem, ale i motivaci podniknout vlastní výpravy za hranice horizontu. „Člověk, který se na festival vydá, dostane úsměv, lásku, příjemnou atmosféru, vřelé přijetí. Dozví se přitažlivé příběhy, nejedná se totiž o mainstreamové cestovatelské přednášky. Dostane snad i motivaci sbalit si batoh a nebát se vyrazit do světa,“ láká na festival moderátor festivalu Jiří Eibensteiner, který už stačil navštívit 35 zemí a za svůj život nastopoval asi 70 000 kilometrů.

S Jiřím i dalšími cestovateli se návštěvníci setkají osobně a budou jim moct klást dotazy jak v sále, tak v přestávkách ve foyer kina. Tam se o dálkami vonící občerstvení postará Lůca za Zahradního vegetu a také velký znalec a milovník čajů Tomáš Pukšic se svým Teabusem. Se svým putovním antikvariátem dorazí i Karel Gregor a dokonalost iluze cesty kolem světem hudebně dotvoří Martin Šojdr alias DJ Balkan. Po skončení hlavního programu budou prostory kina dále k dispozici a prolnou do hudebně-povídací after party.