Vysočina v pohybu má letos pokračování. Týden sportu zdarma proběhne v dubnu

KRAJ VYSOČINA – Po loňském úspěchu chystá kraj pro veřejnost i letos týden sportování zdarma. Po dobu sedmi dnů budou moci zájemci navštěvovat vnitřní sportoviště v regionu a udělat tak něco pro své zdraví.

Akce, jejímž cílem je vrátit co nejvíce lidí z Vysočiny zpět ke sportu, odstartuje v pondělí 17. dubna a potrvá až do neděle 23. dubna. Do konce února proběhne registrace vnitřních sportovišť, jejíž majitelé či provozovatelé se budou chtít do projektu zapojit.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Podmínkou účasti je sportoviště alespoň pro 20 osob a uvolnění nejméně 7 hodin v týdnu pro bezplatný sport (1 hodina = 60 minut). Mohou to být například plavecké bazény, zimní stadiony a kluziště, posilovny, fitness centra, tělocvičny, haly nebo třeba sokolovny. Naopak bowlingové herny, herny šipek, kulečníkové herny, kuželny, sportoviště v ubytovacích zařízeních, wellness centra a dětská zábavní centra se do projektu zapojit nemohou.

Veškeré informace budou od 1. února k dispozici na webových stránkách. Od března zde pak najdou zájemci nabídky volných sportovních hodin. Seznam sportovišť bude pravidelně aktualizován.

První loňský ročník akce Vysočina v pohybu oslovil zhruba padesátku provozovatelů, sportoviště navštívilo cca 10 000 lidí. Podobně rozsáhlá akce nemá v Kraji Vysočina obdoby.