Blíží se 3. ročník Valentýnského běhu

foto: Sportvisio

HRADEC KRÁLOVÉ – Valentýn je svátek všech zamilovaných, ale zároveň se může stát i příležitostí pro ty, co by se rádi seznámili s partnerem, který má podobné zájmy -v tomto případě běh. V sobotu 11.2.2023 pořádá organizace Sportvisio 3. ročník běžeckého závodu na 5 km a 11 km, jehož se zúčastní téměř 400 běžců.

„Únor není úplně tradiční běžecký měsíc, ale Valentýnský běh v královéhradeckých lesích dokazuje přesný opak. nadšenci ze všech koutů České republiky se již potřetí sjedou do centra závodu, kempu Stříbrný rybník, aby se vydali na krásné trasy o délce 5 km a 11 km,“ říká k blížící se akci za pořadatele Roman Šinkovský.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První ročník se běžel na čerstvé sněhové pokrývce při -10 °C, druhý ročník zase při příjemných 10 °C za slunečného počasí, takže uvidíme, jaké počasí přivítá na startu elitní běžce i úplné hobíky. Nejrychlejší čas na hlavní trati 11 km drží Jan Vetchý (2022) s časem 36:26 min. Mezi ženami dosáhla nejlepšího času Adéla Stránská (2022) 40:06 min. Pro každého účastníka je v cíli připravena originální a tematická medaile a také bohaté občerstvení. Samostatnou kategorii tvoří soutěž partnerských dvojic o nejlepší součet časů.

Online registrace běží až do dneška do 20:00 hodin zde. Pro zájemce je možné také využít registraci na místě.