Strahovský a Bubenečský tunel čeká noční mytí a údržba

Kvůli mytí budou dva z pražských tunelů v noci průjezdné jen v jednom směru. / Zdroj: Technická správa komunikací

PRAHA – Noční střídavé uzavírky tubusů dvou pražských tunelů, konkrétně Bubenečského a Strahovského, potrápí v příštích týdnech řidiče. Technická správa komunikací se totiž pustí do mytí a další nezbytné údržby technologií tunelů. Dobrou zprávou je, že jeden z tubusů tunelů vždy zůstane průjezdný v původním směru provozu.

Obě dopravní komplikace mají shodné datum začátku, a sice čtvrtek 23. března. Zatímco v Bubenečském tunelu se dělníci od 23 hodin večer až do 5 hodin ráno budou věnovat mytí stěn a stropu tubusu B ve směru na Troju, ve stejný čas budou jejich kolegové provádět údržbu v západním tubusu A Strahovského tunelu ve směru na Smíchov. Mytí i údržba budou ve stejný čas pokračovat i následující 3 dny, skončí tedy v pondělí 27. března v 5 hodin ráno. Během těchto uzavírek bude v původním směru průjezdný tubus A v Bubenečském tunelu i tubus B ve Strahovském tunelu. V Bubenči vede objízdná trasa ulicemi Patočkovou a Milady Horákové.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mytí stěn a stropu bude pokračovat i v dalším týdnu, opět v nočních hodinách. Týkat se bude Bubenečského tunelu, ve kterém se dělníci v pondělí 27. března večer pustí do očisty tubusu A ve směru na Barrandovský most. I zde uzavírka platí od 23 hodin do 5 hodin ráno, přičemž druhý tubus bude také průjezdný v původním směru a objet bude uzavřené místo možné rovněž skrz Patočkovu ulici a ulici Milady Horákové.

Na začátku dubna se pak údržbáři a technici v noci vrátí do Strahovského tunelu. Nejdříve v tubusu B ve směru Malovanka umyjí stěny a strop, a to v termínu od 3. do 5. dubna od 23 hodin do 5 hodin ráno. Tento tubus pak od 10. do 14. dubna ve stejný čas čeká uzavírka kvůli údržbě. Průjezdnost tubusu A v původním směru v tyto termíny zůstává zachována.