Silničáři zahájili stavbu protihlukových stěn u Škrdlovic a Stržanova

Foto: ŘSD ČR

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Nové protihlukové stěny vyrostou podél silnice I/37 u obcí Škrdlovice a Křižanov na Žďársku. Pozemní práce, které silničáři již započali, probíhají za provozu, dopravu v daném úseku řídí semafory.

„Na místě momentálně probíhají terénní úpravy. Bagrem se odstraňuje zemina od okraje vozovky do hloubky přibližně 1,3 metru pod její úroveň. Pracujeme za plného provozu s tím, že v místě pohybu techniky je doprava vedena kyvadlově jedním jízdním pruhem a řízena semafory,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nové protihlukové stěny o délce 852 metrů a výšce 2,5 až 5 metrů mají být stavebně rozděleny do čtyř úseků. Z větší části budou transparentní, v kombinaci s betonovými úseky.

Nutnost jejich výstavby vyšla z akustické studie, podle níž obyvatelé Křižanova a Škrdlovic trpí nadlimitním hlukem způsobeným dopravou. „Dotčeným úsekem silnice I/37 projede podle posledního sčítání denně na 6 tisíc aut, včetně nákladních vozidel a kamionů,“ doplnil Martin Buček.

Zhotovitelem stavby, která má být dokončena koncem října letošního roku, je společnost Skanska. Náklady by neměly přesáhnout 50 milionů korun bez daně.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR