Rozsáhlé uzavírky v Olomouci omezí o prázdninách provoz MHD

Autobus MHD v Olomouci
Foto DPMO

OLOMOUC – V prázdninových měsících čekejte na území Olomouce rozsáhlé dopravní uzavírky. Z tohoto důvodu dojde také k omezení některých autobusových linek MHD. Autobusy budou jezdit podle výlukových jízdních řádů, sledujte informace na zastávkových označnících a na webu Dopravního podniku města Olomouce (DPMO).

Prázdninový provoz autobusů

Z důvodu hlavních školních prázdnin pojedou od 3. července do 1. září autobusy číslo 11, 12 a 19 podle prázdninových jízdních řádů. “Na linkách č. 10, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 a 31 dojde k prázdninovému omezení provozu, které je plně zaneseno do platných jízdních řádů,” upřesnila mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Uzavírka Jeremenkova

Práce na opravě silnice v Jeremenkově ulici už pokročily, od pondělí 3. července do čtvrtka 17. srpna bude v úseku od křižovatky s Pasteurovou ulicí po křižovatku s Masarykovou ulicí umožněn provoz autobusů pouze ve směru na Hlavní nádraží. V opačném směru autobusy neprojedou. Autobusy číslo 11, 14, 15, 19, 21, 31 a 51 pojedou ze zastávky Hlavní nádraží po objízdné trase ulicemi Masarykova třída – Husova – Komenského/Pasteurova, kde se napojí na své obvyklé trasy. Pro autobusy číslo 11 a 31 bude zastávka Na Špici směr Na Pile nahrazena autobusovou zastávkou Pasteurova. Autobusy číslo 14, 15, 19, 21 a 51 nebudou zastávku Na Špici ve směru od Hlavního nádraží obsluhovat. Ve směru na Hlavní nádraží pojedou uvedené autobusy Jeremenkovou ulicí bez omezení.

Uzavírka Legionářská

Od pátku 7. července do neděle 3. září bude probíhat v Legionářské ulici (naproti prodejny DPMO) oprava silnice a autobusové zastávky Náměstí Hrdinů směr Lazce. V tomto termínu bude silnice mezi křižovatkami s ulicemi Studentská a Sokolská uzavřena pro automobilovou dopravu, autobusům bude průjezd umožněn. V době uzavírky dojde k posunu zastávek Náměstí Hrdinů (za SPEOU) o přibližně 80 metrů zpět k přenosnému označníku.

Uzavírka Svornosti

Od pondělí 10. července do neděle 3. září budou probíhat opravy silnice na třídě Svornosti včetně oprav zastávek Svornosti. Po dobu uzavírky pojedou autobusy číslo 16 a 27 po objízdné trase podle výlukových jízdních řádů. Šestnáctka pojede mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Kmochova v obou směrech po objízdné trase ulicemi třída Svobody – Palackého – Litovelská – třída Míru – Foerstrova – třída Svornosti – Kmochova. Zastávky Svornosti nebudou v obou směrech obsluhovány, nahrazeny budou zastávkami Foerstrova. Dvacetsedmička pojede v úseku Palackého – Pražská v obou směrech po objízdné trase ulicemi Litovelská a třída Míru. Zastávky Svornosti a Foerstrova nebudou obsluhovány. Na objízdné trase bude linka v obou směrech obsluhovat zastávky U Zlaté koule.

Uzavírka Kyselovská

Od pondělí 10. července do středy 23. srpna bude úplně uzavřena silnice v Kyselovské ulici. Autobusová linka číslo 17 pojede pouze v úseku Farmak – Slavonín, křižovatka podle výlukových jízdních řádů. Do Nemilan pojede autobus číslo X17, tato okružní linka pojede ze zastávky Nemilany a bude obsluhovat zastávky: Nemilany (nástup a vyčkávání na původní výstupní zastávce) – Zikova – U Kapličky – Jižní – Nemilany (výstup na původní nástupní zastávce). Zastávky Kyselovská a Slavonín, Cihelna v obou směrech nebudou obsluhovány.