VIDEO: Podvodníci řádí na internetu. Pan PROKOUKL vám před nim pomůže ochránit vaše peníze

laptop
Ilustrační foto Pixabay

OLOMOUCKÝ KRAJ – Podvodníci řádí na internetu, policie eviduje čím dál víc a víc případů kyberkriminality. V Olomouckém kraji vznikla nová osvětová kampaň, která se snaží ochránit vás a vaše peníze před podvodníky v online prostoru.

O více než tři miliardy korun připravili v roce 2022 podle policie podvodníci v kyberprostoru důvěřivé oběti z Česka. „V roce 2022 bylo policii nahlášeno celkem 18 186 případů se škodou převyšující tři miliardy korun. To je o 8 910 případů více než v předchozím roce a vzrůstající trend v počtu podvedených bohužel vnímáme i nadále. V jednotlivých případech tedy nejde o pár tisícovek, ale mnohdy o celoživotní úspory,“ vyčíslila policejní koordinátorka prevence Jiřina Vybíhalová. Tento trend se nevyhýbá ani Olomouckém kraji, například včera jsme vás v tomto článku informovali o dvou případech z Hranic a z Přerova. Olomoučtí policisté ve spolupráci s Olomouckým krajem proto vymysleli osvětovou kampaň s názvem „PROKOUKL TO! A TY?“, která si klade za cíl informovat veřejnost v kraji o aktuálních nástrahách a podvodných praktikách, s nimiž se může setkat při komunikaci v online prostředí. Tuto kampaň dnes představili, seznamte se tedy s panem PROKOUKLEM, se kterým se můžete na různých místech potkat.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.