Olomoucká zoo na Velikonoce praskala ve švech

Sváteční výzdoba v Zoo Olomouc

OLOMOUC – Teplé jarní počasí přilákalo o Velikonocích do Zoo Olomouc nebývalé množství návštěvníků. Svátečně vyzdobená zoo pro ně měla přichystané například letošní první komentovaná krmení a v sobotu sem zavítaly dnes už neobvyklé přadleny s kolovraty.

Nejen jarní počasí přivedlo do Zoo Olomouc jednou tolik návštěvníků, než tomu bylo na Velikonoce uplynulý rok. Od čtvrtečního prázdninového dne do zahrady zavítalo celkem 16 874 lidí, přičemž v roce 2023, kdy bylo méně vlídné počasí, to bylo 8 831 návštěvníků. „Svátečně vyzdobený areál, první komentovaná krmení, ukázka práce přadlen, Velikonoční stezka i fotostanoviště potěšili malé i velké,“ shrnul velikonoční dny v zoo Pavel Javůrek, vedoucí marketingového oddělení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

V nejvytíženějších dnech však praskala parkoviště a jejich kapacita nedostačovala. Zoo proto do budoucna doporučuje využít spoje městské hromadné dopravy.

Návštěvnost na Velikonoce 2024 v Zoo Olomouc

  • Čtvrtek 28. 3. : 735
  • Pátek 29. 3.: 3973
  • Sobota 30. 3.: 5199
  • Neděle 31. 3.: 3535
  • Pondělí 1. 4.: 3432