Fotografie v podchodu vydržely vystavené pouze den, strhl je opilý výrostek

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Umělecké fotografie vystavené ve zlínském podchodu na náměstí Práce v rámci expozice „Zlínský podchod“ se staly cílem vandala. Stalo se tak již druhý den po zahájení, podle pořadatelů tu přitom měly zůstat měsíc.

Hned den po zahájení výstavy, tedy v sobotu 13. dubna večer, podchodem procházela skupinka mladých lidí, mezi nimiž byl i sedmnáctiletý chlapec ze Zlína. „Zatímco jeho kamarádi a známí nevěnovali vystaveným dílům v podstatě žádnou pozornost, mladík za několik z nich silně zatahal a poškodil tak jejich uchycení ke zdi. Protože je ovšem místo monitorováno prostřednictvím městských kamer, měl za chvíli co do činění s hlídkou Městské policie Zlín,“ popsal zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak strážníci o pár chvil později zjistili, mladý muž se před činem značně posilnil alkoholem, kdy u něj orientační vyšetření prokázalo na 1,6 promile alkoholu v dechu. „Ke svému jednání uvedl, že pro ně dodatečně nemá rozumné vysvětlení a uznal, že se nejednalo o příliš chytrý počin,“ řekl Janík

Vzhledem k věku a podnapilosti strážníci předali mladistvého jeho zákonnému zástupci. Nyní jej tak čeká minimálně úhrada nákladů spojených s opravou poškození uchycení fotografií. „Upozorňujeme, že hodnota každé z vystavených fotografií přesahuje dle vyjádření pořadatelů částku 10 000 korun. V případě jejich poškození tak pachatel riskuje trestní stíhání,“ zdůraznil Janík.

Foto: MP Zlín