Chystá se modernizace silnice z Krasíkova do Moravské Třebové

PARDUBICKÝ KRAJ – Kraj již v letošním roce zmodernizuje průtah Krasíkovem. Postupně opraví celý úsek až do Moravské Třebové.

Pardubický kraj připravuje na letošní rok řadu investic do zlepšení stavu silnic nižších tříd z různých zdrojů. Jedním z těch nejdůležitějších je Integrovaný regionální operační program a jeho 70. výzva. Do něj je zahrnuta také několikaetapová modernizace silnice II/368 na Moravskotřebovsku. Krajští radní schválili zahájení výběrového řízení na dodavatele úseku v obci Krasíkov v délce necelých 2,4 kilometru. Předpokládaná hodnota investice činí podle projektové dokumentace 54 milionů.

„Moravskotřebovsko patří mezi lokality, do kterých chceme investovat větší množství prostředků ať už z evropských, státních nebo krajských zdrojů. V tomto případě se jedná o modernizaci stávající silnice II/368 v úseku mezi Tatenicemi od křižovatky se silnicí II/315 směrem na Hoštejn, následně pokračuje přes Krasíkov a končí na křižovatce se silnicí III/3689 ve Třebařově. Celkově měří tento úsek necelých 2,4 kilometru. Předpokládaná hodnota před soutěží je podle projektové dokumentace 54 milionů korun včetně DPH,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Podle zadávací dokumentace předpokládáme předání staveniště na začátku letních prázdnin s dokončením nejpozději do 150 dní od předání,“ doplnil hejtman Netolický.

V rámci Integrovaného regionálního operačního programu připravuje kraj modernizaci dalších dvou úseků na silnici II/368. „V zásobníku projektů máme ještě připravenou modernizaci průtahu Moravskou Třebovou s předpokládanými náklady podle schváleného projektového záměru ve výši 74 milionů bez DPH a modernizaci průtahu Třebařovem s předpokládanými náklady 52,3 milionu korun bez DPH,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.